Odvětrání na studny

Proč je odvětrání studny tak důležité?

V nedostatečně odvětrané studni dochází ke tvorbě plísní na plášti studny (bílý povlak na povrchu). V přímém kontaktu s jímanou vodou plíseň výrazným způsobem snižuje její kvalitu. Odvětrání studny je také nutné z důvodu výskytu plynů, které se mohou nacházet jak v horninovém prostředí studny, tak přímo v jímané vodě např. sirovodík. V takovém případě muže být voda cítit až zapáchat.

Odvětrání musí být provedeno tak, aby bylo vyloučeno vnikání dešťové vody a nečistot do studny.

Jak je na tom vaše studna s odvětráním?

Denně se u studní našich zákazníků setkáváme s žalostným stavem stávajících ventilačních hlavic. Odvětrání často neplní funkci, hlavice jsou na volno nebo úplně odjimatelné, samotnou hlavicí nebo kolem ní se do studny dostává dešťová voda a veškeré povrchové znečištění.
Vzhledem k této skutečnosti doporučujeme všem majitelům studní, aby provedli kontrolu jejich ventilační hlavice a dle potřeby, ve vlastním zájmu, zajistili jejich výměnu. Novou hlavici lze do betonového poklopu umístit kdekoliv a nevhodný původní otvor v krytu zaslepit, případně studnu opatřit poklopem novým - více o poklopech na studny

 

Objednejte si odvětrání na studnu

Vaši novou ventilační hlavici vám dovezeme a nainstalujeme, stačí si jen v našem ceníku vybrat model, který se vám líbí a odeslat poptávku.

Objednávku můžete také učinit po telefonu.
VOLEJTE: +420 773 690 190

Máte dotaz? ... sem s ním

U nás za rady ani konzultace nic neplatíte, proto nás v případě jakéhokoliv dotazu neváhejte kontaktovat, rádi vám pomůžeme.

  

Vyplněním a odesláním tohoto formuláře nám udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů (NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679), které budou použity za účelem jednorázového vyřízení poptávky nebo zodpovězení zaslaného dotazu. Provozovatel internetového portálu StudnaNaKlic.cz je jediným vlastníkem informací získaných na tomto serveru.